arrow_back

Gå tilbake

1-Dec Julebakst

Serinakaker

Ingredienser

250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
100 g sukker
1 egg

Toppes med
1 egg til pensling
hakkede mandler
Perlesukker

Slik gjør du:

Kakedeig:
Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker over i en bakebolle. Smuldre i romtemperert smør og bland lett.
Tilsett sukker og sammenvispede egg og bland sammen til en deig. Elt deigen lett sammen.

Forme serinakaker:
Trill ut deigen til en lang pølseSkjær små biter på ca 2 cm, og trill dem til jevne kuler. Sett kulene på bakepapir og trykk dem litt ned på midten med en gaffel slik at de får riller på toppen.

Pensle med egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker.

Stek julekakene på 190 grader (varmluft), midt i ovnen, til de er gylne.La dem avkjøle seg på rist. Serinakakene vil bli sprø når de avkjøles.

Denne oppskriften gir ca 24 serinakaker

Utforsk andre aktiviteter

expand_more

1-Dec Julebakst

Serinakaker

Ingredienser

250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
100 g sukker
1 egg

Toppes med
1 egg til pensling
hakkede mandler
Perlesukker

Slik gjør du:

Kakedeig:
Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker over i en bakebolle. Smuldre i romtemperert smør og bland lett.
Tilsett sukker og sammenvispede egg og bland sammen til en deig. Elt deigen lett sammen.

Forme serinakaker:
Trill ut deigen til en lang pølseSkjær små biter på ca 2 cm, og trill dem til jevne kuler. Sett kulene på bakepapir og trykk dem litt ned på midten med en gaffel slik at de får riller på toppen.

Pensle med egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker.

Stek julekakene på 190 grader (varmluft), midt i ovnen, til de er gylne.La dem avkjøle seg på rist. Serinakakene vil bli sprø når de avkjøles.

Denne oppskriften gir ca 24 serinakaker