arrow_back

Gå tilbake

8-Dec Julebakst

Lakris-og tranebærkaker

Ingredienser

500 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g lakrispulver
125 g soltørket tranebær
375 g kalt meierismør
500 g fint rørsukker
2 stk egg

Slik gjør du:

Kakedeig:

Sikt mel sammen med bakepulver i en røreskål. Tilsett lakrispulver, tranebær og smør i små tern. Kjør i en kjøkkenmaskin eller findel med hendene til smørretikke kan merkes mer.
Tilsett sukker og saml deigen hurtig med egg. Det er viktig ikke å elte for mye da mister kakene den sprø struktur.
Del deigen i 2 klumper og rull til to lange pølser. Det er en klistret deig! Ruldem inn i bakepapir og legg i fryseboksen til de har blitt harde.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Skjær pølsene i ca1 cm tykke skiver med en skarp kniv.
Legg dem med mellomrom på en bakeplatemed bakepapir.

Stek julekakene på 180grader (varmluft) i 8-10 minutter
Sett platen midt i ovnen.La dem avkjøle seg på rist. Kakene vil bli sprø når de avkjøles.

Utforsk andre aktiviteter

expand_more

8-Dec Julebakst

Lakris-og tranebærkaker

Ingredienser

500 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g lakrispulver
125 g soltørket tranebær
375 g kalt meierismør
500 g fint rørsukker
2 stk egg

Slik gjør du:

Kakedeig:

Sikt mel sammen med bakepulver i en røreskål. Tilsett lakrispulver, tranebær og smør i små tern. Kjør i en kjøkkenmaskin eller findel med hendene til smørretikke kan merkes mer.
Tilsett sukker og saml deigen hurtig med egg. Det er viktig ikke å elte for mye da mister kakene den sprø struktur.
Del deigen i 2 klumper og rull til to lange pølser. Det er en klistret deig! Ruldem inn i bakepapir og legg i fryseboksen til de har blitt harde.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Skjær pølsene i ca1 cm tykke skiver med en skarp kniv.
Legg dem med mellomrom på en bakeplatemed bakepapir.

Stek julekakene på 180grader (varmluft) i 8-10 minutter
Sett platen midt i ovnen.La dem avkjøle seg på rist. Kakene vil bli sprø når de avkjøles.