arrow_back

Gå tilbake

22-Dec Julebakst

Kniplinger eller krokanpletter

Ingredienser

120 g hvetemel
½ ts bakepulver
150 gsmør
½ dl lys sirup
170 g sukker
70 g havregryn
½ dl matfløte (20 %)

Slik gjør du:

Bland bakepulver med melet.
Smelt smøret, tilsett sirup, sukker, havregryn, fløte og til slutt melet.Rør godt.Med to skjeer settes røren i små porsjoner på en bakeplate(smurt eller bekledt med bakepapir). Beregngod avstand mellom kakene, de flyter ut.
Stek ved 190 grader i 4-6 min

Denne oppskriften gir ca45 kaker

Tips:

Kan glaseres med sjokolade eller legg på en bit mørk sjokolade på kanten mens kakene ennå er varme og sjokoladen smelter.

Man kan også legge to og to kaker sammen med smørkremimellom.

Utforsk andre aktiviteter

expand_more

22-Dec Julebakst

Kniplinger eller krokanpletter

Ingredienser

120 g hvetemel
½ ts bakepulver
150 gsmør
½ dl lys sirup
170 g sukker
70 g havregryn
½ dl matfløte (20 %)

Slik gjør du:

Bland bakepulver med melet.
Smelt smøret, tilsett sirup, sukker, havregryn, fløte og til slutt melet.Rør godt.Med to skjeer settes røren i små porsjoner på en bakeplate(smurt eller bekledt med bakepapir). Beregngod avstand mellom kakene, de flyter ut.
Stek ved 190 grader i 4-6 min

Denne oppskriften gir ca45 kaker

Tips:

Kan glaseres med sjokolade eller legg på en bit mørk sjokolade på kanten mens kakene ennå er varme og sjokoladen smelter.

Man kan også legge to og to kaker sammen med smørkremimellom.